• 4 isoa munaa
  • 4,5 dl sokeria
  • 125 g sulatettua voita
  • 3 dl stouttia/portteria
  • 4,5 dl vehnäjauhoja
  • 2,5 dl kaakaojauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 250 g tummaa suklaata
  • koristeluun: tomusokeria
  1. Uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  2. Vuoraa leivinpelti leivinpaperilla
  3. Leikkaa suklaa pikku paloiksi
  4. Sekoita jauhot, kaakao, vaniljasokeri ja suola hyvin kulhossa
  5. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi
  6. Sekoita sulatettu voi hyvin sokeri-munavaahtoon
  7. Kääntele sekaan kuivat aineet
  8. Lisää stout/portteri kevyesti vatkaten
  9. Kaada taikina pellille
  10. Ripottele suklaapalat taikinan pinnalle
  11. Paista 25-30 min. Kakku saa jäädä mieluummin aavistuksen raa'aksi, kuin paistua liian kuivaksi
  12. Anna jäähtyä, koristele tomusokerilla.
  13. Lisänä voi tarjota vaniljalla maustettua kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä